XI. Kéknyelű Virágzás Ünnepe
2013. június 8., szombat, 14:30

Kutatóintézetünkben hagyományosan immár tizenegyedszer rendeztük meg a Kéknyelű Virágzás Ünnepét. A Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, Badacsonytomaj Város Önkormányzata és Kutatóintézetünk közös rendezésében szervezett szakmai program fővédnöke Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára volt.

Tóth János Zoltán nagymester megnyója keretében kitért arra, hogy a Vinum Vulcanum Badacsonyi borlovagrend ez évben ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Koczor Kálmán, a Borlovagrendek Országos Szövetségének alelnöke köszöntötte a jubileum alkalmából a Borlovagrendet és Pro Vino kitüntetést adott át Szabó Istvánnak, a Vinum Vulcanum mesterének.

Dr. Budai Gyula "A szőlészeti-borászati ágazat K+F+I lehetőségei az agrárgazdaság 2014-2020 tervezési időszakában" című előadása után a nagy számmal megjelent közönség Dr. Kállay Miklós - Dr. Májer János: "A 25 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend zászlós fajtái" című előadását hallgathatta végig (megtekintés [ITT]).

Az országos borlovagrendi találkozóval egybekötött rendezvényen a Vinum Vulcanum Badacsonyi borlovagrend idén is új tagokat avatott; név szerint: Dr. Budai Gyulát, Györffyné Dr. Jahnke Gizellát, Mészáros Kálmánt és Dr. Kugyela Attilát.

A rendezvényen Földi István plébános a bő termés reményében megáldotta a virágzó Kéknyelűt. A rendezvény adott alkalmat a Badacsonyi Hegyközségi Borverseny keretében megrendezett Kéknyelű Borverseny eredményhirdetésének is. Az oklevelek és a különdíjak átadása után bemutatásra kerültek az aranyérmes borok.

 

Ezúton is köszönjük a képeket Deák Andreának!

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.