Látogatást tett Intézetünkben az AUIV
2016. július 6., szerda, 15:05

Magyarországra látogatott az az Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (OIV) által létrehozott Association Universitaire Internationale du Vin (AUIV) SupAgro (Montpellier) szervezet, amelynek egyik magyarországi koordinátora Szabó Attila a NAIK SZBKI Kecskeméti Kutató Állomás állomásvezetője.

2016. július 4-én a NAIK SZBKI Kecskeméti Kutató Állomás, 2016. július 6-án a Badacsonyi Kutató Állomás látta vendégül a képzésben részt vevő hallgatókat.

Az OIV nemzetközi posztgraduális MSc képzése a szőlő-bor ágazat menedzsmentje területén, ami az általa létrehozott nemzetközi Egyesülés (AUIV) révén folyik. Ez mintegy 40 oktatási intézmény, intézet és kutatóhely együttműködésében valósul meg az OIV 19 tagországában. A képzés adminisztratív és pénzügyi feladatait a Sup Agro látja el. Az éves oktatási modul megszervezése és lebonyolítása Magyarországon előadások, bemutatók, a hazai borvidékeken tanulmányutak szervezésével folyik.

A Badacsonyi Kutató Állomáson Mörk András előadás keretében nyújtott átfogó képet a szőlészet-borászat helyzetéről a Balatoni Borrégió bemutatásán keresztül, valamint az Intézet kutatási tevékenységéről. Ezt követően Kolláth András kollégánk által tartott borbemutatón megismerkedhettek a jellegzetes helyi fajtákkal. A borkóstolón Olasz rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Zeus és Rózsakő fajták bemutatására került sor.

A kóstolót követően a vendégek bejárták az intézeti ültetvényeket, valamint a pincét.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.