Gyászjelentés - Dr. Diófási Lajos (1929-2012)
2012. augusztus 22., szerda, 08:25

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Diófási Lajos, a mezőgazdasági tudományok doktora, nyugalmazott intézet igazgató, az MTA Kertészeti Szakbizottságának tagja, a PAB Agrártudományi Szakbizottságának tiszteletbeli elnöke, a Fajtaminősítő Bizottság tagja, a Magyar Borakadémia örökös tagja, a Villányi és Badacsonyi Borlovagrend tiszteletbeli tagja életének 83. évében elhunyt.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A hamvasztás utáni búcsúztatóra és a hamvak elhelyezésére 2012. augusztus 24-én, pénteken 13 órakorkerül sor a Pécsi Lyceum Templomban (Pécs, Király utca 44/a) gyászmise és szakmai búcsúztatás keretében.

Dr. Diófási Lajos meghatározó szerepet vállalt a badacsonyi kutatóhely pécsi Intézeten belüli újjászervezésében, melynek 1993-tól 2000-ig igazgatója volt. Elindította Badacsonyban a szőlőültetvény rekonstrukciós programot, és a kutatóintézeti működéshez szükséges elemi infrastruktúra kialakítása is az Ő nevéhez köthető. A Kéknyelű programmal, a környezetközpontú szőlőtermesztési módszerek fejlesztésével, az Olasz rizling fajtaérték kutatásával olyan, a badacsonyi sajátosságokhoz igazított kutatási irányvonalat alakított ki Badacsonyban, amely ma is meghatározó az azóta önállóvá vált Intézet működésében.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.