”Nagy Elődeink” címmel tartottak emlékülést Szekszárdon.
Az MTA Szőlészeti és Borászati Albizottság, a Kwizda Agro Hungary Kft, az ALISCA Borrrend és a Dicenty Dezső Kertbarát Kör emlékülést tartott „Nagy elődeink” címmel Szekszárdon.
Az emlékülést megnyitotta és köszöntőt mondott Ferenc Vilmos a „Dicenty Dezső” Kertbarát Kör elnöke. Dicenty Dezső 135. évfordulója alkalmából Dr. Májer János a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet intézetigazgatója, Dr. Csepregi Pál születésének 90. évfordulója alkalmából Dr. Sz. Nagy László, majd Dr. Kozma Pál halálának 10. évfordulója alkalmából Dr. Bisztray György Dénes tartott megemlékezést.
A megemlékezéseket követően Sebestyén István a Kwizda Agro Hungary Kft. képviseletében a 2014. évi szőlő növényvédelmi helyzetképről tartott előadást.
A rendezvényt Emléklapok átadásával és Dicenty Dezső Emléktáblájának koszorúzásával zárták a szervezők.
Dr. Májer János megemlékezését [itt] olvashatják.
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A 2020. február 25-én megtartott rendezvény témái a szőlő-bor ágazat aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A témák a klímaváltozás, a szőlőtermesztés, a szőlő növényvédelme, a szőlészetben alkalmazott digitalizáció, a szőlő kondíciója, az évjárat borászati tapasztalatai, a hegyközségi rendszer működése, a támogatások kérdéseit ölelték fel. A rendezvényen 5 előadás hangzott el.