Bírálói tréningen vettek részt a helyi borminősítés érzékszervi bírálatán minősítő borbírálók. 2013. november 15-én a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet adott otthont a Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottsága (BBBB) és a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága közös szervezésében megrendezésre került érzékszervi bírálati továbbképzésnek.
A 2013-as évben ez volt a második bírálói továbbképzés. Az elsőt még a nyár folyamán a Balatonfüred-Csopaki borvidék bírálóinak szervezte meg Kulka Gábor, a BBBB titkára. Jelen tréningen a Badacsonyi és a Balaton-felvidéki borvidék bírálói vettek részt.
A hibás borokat Barátossy Gábor a Nebih BAII igazgatóhelyettese mutatta be, miközben felhívta a figyelmet egy-egy borhiba sajátosságaira. A résztvevők számára nagyon hasznosnak bizonyult a képzés, remélhetőleg a jövőben is sikerül ehhez hasonlókat szervezni.Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A 2020. február 25-én megtartott rendezvény témái a szőlő-bor ágazat aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A témák a klímaváltozás, a szőlőtermesztés, a szőlő növényvédelme, a szőlészetben alkalmazott digitalizáció, a szőlő kondíciója, az évjárat borászati tapasztalatai, a hegyközségi rendszer működése, a támogatások kérdéseit ölelték fel. A rendezvényen 5 előadás hangzott el.