Bemutatkoztunk az OMÉK 2015. Kiállításon
2015. szeptember 26., szombat, 12:50

A 77. alkalommal megrendezésre került kiállításon, 2015. szeptember 26-án kapott Intézetünk bemutatkozási lehetőséget a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ standján.

A kiállításon a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi és Kecskeméti Kutató Állomása is részt vett. A napi programok sorában volt alkalmunk borkóstolót tartani, valamint egész napos must és szőlőkóstolót prezentálni a standunkat megtekintő közönségnek.

A borkóstolókat a Badacsonyi Kutató Állomás részéről Szőke Barna borász kollégánk tartotta a Balatoni Borrégió jellemző fajtáiból, valamint bemutatásra került újdonságként a 2015. évjáratú Pinot noir rozé borunk, valamint egy kísérleti tételként bemutatható meggybor is.

A Kecskeméti Kutató Állomás is összeállított a borvidék jellemző fajtáiból és érdekességeiből egy borsorozatot, amelyet Kővágó Róbert borász borbemutatóján ismerhetett meg a közönség.

A nap folyamán játékos versenyeken vehettek részt a látogatók, a nyerteseket csemegeszőlővel és palackozott musttal jutalmaztuk.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.