A 77. alkalommal megrendezésre került kiállításon, 2015. szeptember 26-án kapott Intézetünk bemutatkozási lehetőséget a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ standján.
A kiállításon a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi és Kecskeméti Kutató Állomása is részt vett. A napi programok sorában volt alkalmunk borkóstolót tartani, valamint egész napos must és szőlőkóstolót prezentálni a standunkat megtekintő közönségnek.
A borkóstolókat a Badacsonyi Kutató Állomás részéről Szőke Barna borász kollégánk tartotta a Balatoni Borrégió jellemző fajtáiból, valamint bemutatásra került újdonságként a 2015. évjáratú Pinot noir rozé borunk, valamint egy kísérleti tételként bemutatható meggybor is.
A Kecskeméti Kutató Állomás is összeállított a borvidék jellemző fajtáiból és érdekességeiből egy borsorozatot, amelyet Kővágó Róbert borász borbemutatóján ismerhetett meg a közönség.
A nap folyamán játékos versenyeken vehettek részt a látogatók, a nyerteseket csemegeszőlővel és palackozott musttal jutalmaztuk.
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A 2020. február 25-én megtartott rendezvény témái a szőlő-bor ágazat aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A témák a klímaváltozás, a szőlőtermesztés, a szőlő növényvédelme, a szőlészetben alkalmazott digitalizáció, a szőlő kondíciója, az évjárat borászati tapasztalatai, a hegyközségi rendszer működése, a támogatások kérdéseit ölelték fel. A rendezvényen 5 előadás hangzott el.