Badacsonyi Borvidéki Borverseny
2013. június 21., péntek, 14:40

Intézetünk kitűnőre vizsgázott a borvidéki megmérettetésen. 2013. június 21-én a badacsonyi Kutatóintézet adott otthont a Badacsonyi borvidéki borversenynek.

A borvidéki borverseny elnöke Dr. Kállay Miklós egyetemi tanár a Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének tanszékvezetője volt. A borversenyen három bíráló bizottság bírálta a versenyre benevezett 98 kiváló minőségű bort. Az egyik bizottság elnökeként köszönthettük Mészáros Kálmán urat, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság igazgatóját.  A verseny Champion díját a Borbély Családi Pincészet 2010-es évjáratú Kéknyelű bora nyerte el. Nagy Arany Éremmel jutalmazták a bírák Intézetünk 2012-es évjáratú késői szüretelésű Szürkebarát bortételét.

Elmondhatjuk, hogy a borverseny abszolút győztese a Kutatóintézet volt, hiszen a Nagy Arany Érem mellet az Olasz rizling, a késői szüretelésű Kéknyelű, a Zefír, a Rózsakő különböző tételei 6 arany érmet eredményeztek az Intézetnek, valamint ezen kívül 4 ezüst és 1 bronz érmes bor születet az intézeti borász és munkatársai kezei alatt.

A borvidéki borversenyen összesítésben a bírálók értékelése alapján: 1 Champion díj; 1 Nagy Arany Érem; 29 Arany Érem; 52 Ezüst Érem és 15 Bronz Érem született.

A teljes eredménylistát [ITT] tekintheti meg.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.