Badacsony New Yorkban 2014.
2014. március 19., szerda, 10:20

2014. március 19-én 30 badacsonyi borászat - köztük a Kutatóintézet - kínálta a borvidék 150 borát szakmai partnereik és a nagyközönség részére az impozáns budapesti New York Palotában, ahol az őshonos magyar fajta, a Kéknyelű állt a középpontban.

Az egyedülálló összborvidéki bemutatkozás példás összefogás eredménye, amely immár harmadik éve valósult meg a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület koordinálásával és a badacsonyi borászok aktív közreműködésével.

A rendezvény kiemelt fajtája a Magyar Értéktárba nemrég bekerült Badacsonyi Kéknyelű volt, amelyből minden pincészet elhozta a saját büszkeségét. Ezt az őshonos magyar szőlőfajtát szinte kizárólag a Badacsonyi Borvidéken termesztik. A kóstolót megelőző sajtótájékoztatón a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársa Szőke Barna borász tartott előadást a fajtáról. A Kéknyelű mellett további borvidéki különlegességeket is kóstolhattak az eseményen, mint például Rózsakő, Vulcanus, Zeus vagy Budai zöld.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.