Az IBOS emléktábla és a Badacsonyi Szőlészek és Borászok Emlékoszlopának koszorúzási ünnepsége - 2012
2012. szeptember 8., szombat, 13:25

2012. szeptember 8-án a Badacsonyi szüret keretében került sor az Ibos Emléktábla és a Badacsonyi Szőlészek és Borászok Emlékoszlopának koszorúzására.

A badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Badacsonytomaj Város Önkormányzata, Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye, a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend és az Ibos család szervezésében megrendezésre került esemény a Kutatóintézet – az egykori Ibos-ház – főépületének falán elhelyezett emléktábla előtt kezdődött.

Dr. Májer János, a Kutatóintézet igazgatója köszöntőjében megemlékezett arról is, hogy a táblát állító szervezetek képviselőin kívül az évek során többek között a néhai Dr. Bakonyi Károly (akinek Édesapja az Ibos-gazdaság intézője volt), Tatai Ágota, Vollmuth Péter mondták el gondolataikat.

A mostani koszorúzás alkalmából Dr. Mikulás József, nyugalmazott kutatóintézeti osztályvezető osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, aki Dr. Ibos József tevékenységét méltatta beszédében.

Dr. Ibos József a Magyar Királyi Ampelológiai Intézet – Intézetünk jogelődjének – igazgatóhelyettese volt, a növényvédelmi kutatások elindítója és vezetője. Dr. Mikulás József elhangzott gondolatait [ITT] közöljük.

A beszédet követő koszorúzás után a jelenlévők egy pohár badacsonyi Kéknyelűt és mustot kóstolhattak, majd levonultak a Badacsonyi Dísztérre.

A megemlékezés a Badacsonyi Dísztéren a Badacsonyi Szőlészek és Borászok Emlékoszlopának koszorúzásával zárult, ahol Tóth János Zoltán, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend elnöke mondott beszédet.

Ezt követően került sor a rendezvénysátorban a 2012-es Badacsonyi Szüret megnyitójára.

Deákné Andrea képei:

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.