
Lakatos Anita Erzsébet
Publikációs Lista
1.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2003): A Balaton Régió szőlészetének és borászatának helyzete, fejlesztésének lehetőségei. Előadás. Lippay János Tudományos Ülésszak előadásainak és posztereinek összefoglalói. Budapest, 2003. november 6-7.; 518-519. p.
2.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2005): A Balatoni Borrégió borvidékeinek stratégiáját megalapozó kutatási eredmények Badacsonyban. Előadás. XLVII. Georgikon Napok előadásainak és posztereinek összefoglalója. Keszthely, 2005. szeptember 29-30. 152. p.
3.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2005): Különböző borászati üzemtípusok marketing stratégiájának elemzése a Balatoni Borrégióban. Előadás. Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak élelmiszer-tudományi előadásainak és posztereinek összefoglalója. Budapest, 2005. október 19-21. 40 – 41. p.
4.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2006): A Balatoni Borrégió borvidékeinek stratégiáját megalapozó kutatási eredmények Badacsonyban. A X. Nemzetközi Agrárökonómiai Tudományos Napok előadásainak összefoglalói. Gyöngyös, 2006. március 30-31.; 37. p.
5.) BRAZSIL D. – BRAZSIL J. – LAKATOS A: - MÁJER J. (2006): A borszőlőtermesztés gazdaságossága a Balatoni Borrégióban. A X. Nemzetközi Agrárökonómiai Tudományos Napok előadásainak összefoglalói. Gyöngyös, 2006. március 30-31.; 115. p.
6.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2006): Különböző borászati üzemtípusok marketing stratégiájának elemzése a Balatoni Borrégióban. A X. Nemzetközi Agrárökonómiai Tudományos Napok előadásainak összefoglalói. Gyöngyös, 2006. március 30-31.; 244. p.
7.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2006): Külön utakon a Balatoni Borrégió borászatai. Kertészet és Szőlészet, Budapest. 2006/18. 2006. május 4.; 13 - 14. p.
8.) LAKATOS A. – MÁJER J. (2006): Vörös borszőlő fajták a Balatoni Borrégióban. Előadás. A XLVIII. Georgikon Napok előadásainak és posztereinek összefoglalója. Keszthely, 2005. szeptember 21-22. 166. p.
9.) MÁJER J. – LAKATOS A. (2006): A Furmint fajta helyzete Magyarországon. Előadás. A XLVIII. Georgikon Napok előadásainak és posztereinek összefoglalója. Keszthely, 2006. szeptember 21-22. 147. p.
10.) GYÖRFFYNÉ JAHNKE G. - MÁJER J. – SZABÓ I.- LAKATOS A. (2007): Autochton szőlőfajták klónszelekciós nemesítése Badacsonyban. Poszter. A XIII: Növénynemesítési Tudományos Napok előadásainak és posztereinek összefoglalói. Budapest, 2007. március 12. 90. p.
11.) MÁJER J. – LAKATOS A. – GYÖRRFYNÉ JAHNKE G: (2007): A Furmint fajta helyzete Magyarországon. Borászati Füzetek 2007/2, Kutatási rovat 1-4. p.
12.) GYÖRFFYNÉ JAHNKE G. – MÁJER J. – SZABÓ I. – LAKATOS A. (2007): Autochnton szőlőfajták klónszelekciós nemesítésének eredményei Badacsonyban. Poszter. A XLIX. Georgikon Napok előadásainak és posztereinek összefoglalója. Keszthely, 2007. 09. 20-21; 104. p.
13.) MÁJER J. - GYÖRFFYNÉ JAHNKE G. – LAKATOS A. (2007): A Furmint fajta múltja, jelene és jövője Magyarországon. Előadás. Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak kertészettudományi előadásainak és posztereinek összefoglalója. Budapest, 2007. november 7-8; 224 – 225. p.
14.) GYÖRFFYNÉ JAHNKE G. – MÁJER J. – SZABO I. – LAKATOS A. - DEÁK E. - VARGA P. (2008): Tájfajták klónszelekciós nemesítésének eredményei Badacsonyban. Poszter. A XIV. Növénynemesítési Tudományos Napok előadásainak és posztereinek összefoglalója. Budapest, 2008. március 12. 131. p.
15.) GYÖRFFYNÉ JAHNKE G. - DEÁK E. – GYÖRFFYNÉ MOLNÁR J. – KOCSIS L.LAKATOS A – MÁJER J. - STEFANOVITS-BÁNYAI É – VARGA ZS. (2008): A Vitis vinifera L. pontuszi fajtákra jellemző új savas foszfatáz izoenzim vizsgálat. XIII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka, 2008. Kolozsvár, Márc.14-15. Erdélyi MúzeumEgyesület kiadványa. Konf. Összefogl. 111-115.
16.) MOLNÁR E. – MÁJER J. – LAKATOS A. (2008): A borvidéki régiók helye és jelentősége a közösségi marketing területén. Előadás. Az 50. Georgikon Napok előadásainak és posztereinek összefoglalója. Keszthely, 2008. szeptember 25-26. 117. p. Proceeding CD-n.
17.) JAHNKE G. - MÁJER J.- LAKATOS A. - GYÖRFFYNÉ MOLNÁR J. - DEÁK E., STEFANOVITSNÉ BÁNYAI É. - VARGA P. (2009): Isoenzyme and microsatellite analysis of Vitis vinifera L. varieties from the Hungarian grape germplasm. Scientia Horticulturae 120 (2009) 213-221. (IF: 1,197)
18.)MOLNÁR E. – MÁJER J. – LAKATOS A. – POÓR J. – BRAZSIL D. (2009): A Balatoni Borvidéki Régió hosszú távú marketing stratégiája. Tanulmány. Készült a Balatoni Borvidéki Régiót alkotó hat borvidék Hegyközségi Tanácsainak megbízásából, a bormarketing regionális program támogatásával.
19.) GYÖRFFYNÉ JAHNKE G. - MÁJER J. – SZABÓ I. – LAKATOS A. - SZŐKE B. - VARGA P. (2009): Tájfajták klónszelekciós nemesítésének eredményei Badacsonyban. Poszter. Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak kertészettudományi előadásainak és posztereinek összefoglalója. Budapest, 2009. október 28-30.; 280 – 281. p.
20.) MOLNÁR E. – MÁJER J. – LAKATOS A. (2009): A Zalai borvidék borturisztikai koncepciója. Tanulmány. Készült a Zalai borvidék Hegyközségi Tanácsainak megbízásából, a bormarketing regionális program támogatásával.
21.) MÁJER J. – LAKATOS A. (2013): Az éghajlatváltozás hatásai a Balatoni Borrégió szőlőtermesztésére és borászatára. LV. Georgikon Napok Nemzetközi tudományos konferencia előadásainak összefoglalói, Keszthely 2013. szeptember 26-27.; 70. p.
22.) LAKATOS A. – KULKA G. - MÁJER J. (2014): A Balatoni Borrégió termékleírásának összehasonlítása az OEM minősítési kategóriába tartozó borok megoszlásának vizsgálata alapján. LVI. Georgikon Napok Nemzetközi tudományos konferencia előadásainak összefoglalói, Keszthely 2014. október 3-4.; 66. p.
23.) LAKATOS A. – KULKA G. – MÁJER J. (2015): A Balatoni Borrégió termékleírásainak összehasonlítása. Borászati Füzetek 2015. Kutatási rovat: 184. p. Különkiadvány,
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A 2020. február 25-én megtartott rendezvény témái a szőlő-bor ágazat aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A témák a klímaváltozás, a szőlőtermesztés, a szőlő növényvédelme, a szőlészetben alkalmazott digitalizáció, a szőlő kondíciója, az évjárat borászati tapasztalatai, a hegyközségi rendszer működése, a támogatások kérdéseit ölelték fel. A rendezvényen 5 előadás hangzott el.