Vince-Napi Borünnep Balatonfüreden
2017. január 28., szombat, 10:15

A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség, a Balatonfüred-Csopkai Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2017. január 28-án XVII. Vincze-Napi Borünnepet szerveztek Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben.

Délelőtt szakmai programokat tartottak a helyi borászoknak, délután pedig különböző programok voltak látogathatók a nagyközönségnek is.

A délelőtti szakmai programok sorában elsőként Varga Zoltán a Balatonfüred-Csopaki Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke tartott megemlékezést a Hegyközségek megalakulásának 20. évfordulójának alkalmából.

Ezt követően Dr. Májer János a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet intézetigazgatója értékelte a 2016-os évjáratot, különös tekintettel az elemi károkra.

Dr. Tarján Balázs (HNT elnökségi tanácsadó) ismertette „A szőlő és bor ágazati stratégiát” a hozzákapcsolódó borvidéki feladatok tükrében.

A délelőtt második felében „Az aranyszínű sárgaság, mint a szőlő zárlati kártevője” Veszprém megyei elterjedettségével kapcsolatos tapasztalatokról számolt be Molnár Katalin növényvédelmi zoológus, majd a BASF és a YARA munkatársai tartottak egy-egy előadást.

Dr. Májer János intézetigazgató úr előadásáról bővebben [ITT] olvashat.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.