Veszprém Megyei Borok Versenye
2016. március 24., csütörtök, 11:15

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete 19. alkalommal hirdette meg a Veszprém Megyei Borok Versenyét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete 19. alkalommal hirdette meg a Veszprém Megyei Borok Versenyét.

Intézetünk, immáron sokadik alkalommal adott otthont a rendezvénynek, amelyen a megye bortermelői és pezsgőgyártói kerültek megmérettetésre. A versenyre a Veszprém megyében termett szőlőből készült palackozott, illetve palackozásra szánt címkével ellátott borok, illetve a Veszprém megyében lévő borászati üzemekben készült pezsgőkkel lehetett nevezni.

A borverseny szakmai elnöke Dr. Kállay Miklós emeritus professzor, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke volt. A nevezett bortételeket szakértőkből, helyi borászokból álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel értékelték.

A versenyre 251 bortételt neveztek, amelyből 6 nagy arany, 38 arany, 144 ezüst, 48 bronz és 15 tétel oklevél minősítést kapott.

Az ünnepélye eredményhirdetésre a Veszprémben a Hotel Hangvilla Éttermében kerül sor 2016. május 6-án, ahol a tíz legjobb eredményt elérő borászat -köztük intézetünk- egy sétáló borkóstoló keretében mutatja be borait.

Az eseményről bővebben olvahat [ ITT]!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.