Város Bora választás Kecskeméten 2019
2019. április 30., kedd, 13:33

2019. április 11-én négy termelő tizenöt bora versengett a Kecskemét Város Bora címért. A rendezvénynek a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Kecskeméti Kutató Állomás konferenciaterme adott otthont. Borászati szakemberek, oktatók, a vendéglátás és a város képviselői választották ki csütörtökön, hogy melyik bor kapja a 2019. évi elismerést.

A Város Bora címért csak olyan borász nevezhetett aki Kecskeméten és környékén a Hegyközségnél bejegyzett termelőként dolgozik. További feltétele volt a nevezésnek, hogy a Kecskemét és kistérsége Városi Borversenyen jó vagy kiváló eredményt szerzett március végén. A versenyen a régióra jellemző fajták a kövidinka, az arany sárfehér, valamint a cserszegi fűszeres domináltak.

A csütörtöki bormustrát Kocsis Pál a Mathias János Borrend nagymestere e szavakkal nyitotta meg- „A városnak legyen értékes bora, erre igenis szükség van. Mert ha bárki bármikor betér ebbe a városba, tudja, hogy ennek a térségnek igenis finom borai vannak”.

Gaál József alpolgármester, a zsűri egyik alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy napjainkban, amikor a mennyiségi bortermelés helyett a minőség kap egyre inkább nagy hangsúlyt, különösen nagy szerepe van a borászoknak, akik igyekeznek a régió borkultúráját újraéleszteni. A verseny végeredményeként „Kecskemét Város Bora” címet holtversenyben két bor is elnyerte. A győzteseket április 26-án mutatták be a Hírös Agórában.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.