Sándor Napi Bormustra 2015.
2015. március 18., szerda, 15:05

A legutóbbi évjárat rozéborai mutatkoztak be a Balatoni Borrégió csaknem minden borvidékéről (a Nagy-Somlói kivételével) 2015. március 18-án a 13. Tapolcai Sándor-napi Bormustrán.

A térség egyik legjelentősebb borászati szakmai találkozóját a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság indította útjára. A rendezők között található a Hotel Gabriella -Mezőssy Zoltán borász gasztronómus (a bormustra házigazdája), a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet és a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend. Az esemény mára meghatározó termelői fórummá, és a Balatoni Borrégió borainak bemutató helyévé vált.

Idén 36 rosé bort lehetett végigkóstolni a nyilvános tapolcai bormustrán. A tavalyi, nagyon csapadékos év kedvezőtlen hatása a rozéborokat kevésbé érintette, ezért esett idén erre a választás. A Tamási Áron Városi Művelődési Központban tartott rendezvény bevezető előadását Dr. Májer János, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója, a Badacsonyi Kutató Állomás vezetője tartotta, amelyben a 2014-es évjárattal kapcsolatos tapasztalatokról számolt be. A kóstolás során a borok jellemzőiről Dr. Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára tájékozatta a jelenlévőket, a termelőket pedig Kulka Gábor a Balatoni Borrégió Borbíráló bizottságának titkára mutatta be a résztvevőnek.

Bővebben [itt]! (33.40 perc-től)

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.