Óriási NAIK siker a VinAgora Nemzetközi Borversenyen
2018. július 2., hétfő, 10:39

Hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált borversenyét, a VinAgora Nemzetközi Borversenyt az idén Egerben rendezték, az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) és a VINOFED (Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége) által támasztott szigorú minőségi követelményeknek maradéktalanul megfelelve. A versenyen az eddigi évekhez hasonlóan rendkívül erős volt a mezőny: a nevezett borok magas színvonalát jól tükrözi, hogy a kóstolt minták mintegy 60%-a ért el ezüstérmes ponthatárt (84 pontot).

A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet először nevezett a VinAgora Nemzetközi Borversenyre, a már a Veszprém Megyei Borversenyen is Champion díjat nyert 2015-ös évjáratú Szürkebarát kései szüretelésű tételével. Ez a bor a VinAgorá-n aranyérmet kapott és a természetes borkülönlegességek kategóriájában a Champion díjat is elnyerte.

A versenyen külön díjak is kiosztásra kerültek. A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet a VinCE Magazin különdíját - A „borverseny felfedezettje” díját kapta.

További információk az alábbi linken érhetők el: https://vinagora.hu/hun/eredmenyek_18

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.