K+F eredményeket bemutató bor és pálinka kóstoló Badacsonyban
2019. július 15., hétfő, 09:10

2019. június 26-án került sor a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomás K+F kísérleti borainak bírálatára. A bírálat során, mintegy 45 kísérleti bortétel került a poharakba, valamint 8 pálinka tétel bemutatására is sor került.

A résztvevő szakemberek első körben az Olasz rizling klónok, valamint a Kéknyelű és Juhfark fajták klónjainak mikrovinifikációs tételeit kóstolták. Ezt követően a Kéknyelű és Generosa fajták fajélesztős kísérleti eredményeit bemutató tételek kerültek a poharakba, majd a szünet előtti bírálatot a Badacsony hibridsorozat fajtái zárták.

A szakmai program folytatásaként, a fajtaérték kutatási téma keretein belül különböző fajtákból készített gyöngyözőborokat bíráltak a jelenlévők, majd a Szürkebarát, Olasz rizling és Rózsakő fajták késői szüretelésű, valamint DMR technológia alkalmazása melletti tételei kerültek kóstolásra.

Különleges szakmai élményként említhetjük a bírálat végén kapott nyolc tételből összeállított pálinka kóstolót, amelynek alapját félig a Badacsonyi fajták biztosították.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.