Emléktáblák koszorúzása
2015. szeptember 12., szombat, 12:35

2015. szeptember 12-én került sor az NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomásán az Ibos Emléktábla, valamint a Badacsonyi Dísztéren felállított Szőlészek és Borászok Emlékoszlopának koszorúzására. 

A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Badacsonytomaj Város Önkormányzata, Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye, a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa, az Ibos Család és a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend közös szervezésében megvalósult koszorúzás és megemlékezés immár hagyományosan a Badacsonyi Szüret 2015. rendezvénysorozat keretében valósult meg.

Az IBOS Emléktáblánál Sándor István nyugalmazott főosztályvezető (FM) - szenvedélyes magyar őstörténet kutató - mondott beszédet, amelyben az IBOS család történetét a magyar őstörténeten keresztül közelítette meg.

Knolmajer Ferenc a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend nagymestere a Badacsonyi Szőlészek és Borászok Emlékoszlopánál tartott beszédében, azokról a badacsonyi borászokról emlékezett meg, akik a  Borlovagrend megalakításában vettek részt és eltávoztak tőlünk.

A fotókat Deák Ferencné Andi készítette.
(Badacsonytomaj Város Kulturális Intézménye)

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.