Balatoni Borok Versenye
2015. július 23., csütörtök, 14:30

2015. július 23-án 13. alkalommal rendezte meg a Balatoni Szövetség a Balatoni Borok Versenyét, amelynek Intézetünk adott otthont.

A benevezett boroknak a Balatoni Borrégió hat borvidékéről (Balatonfüred-Csopaki, Badacsonyi, Balaton-felvidéki, Zalai, Balatonboglári, Nagy-Somlói) kellett származniuk.

A versenyre a Balatoni Borvidéki Régió hegyközségeinek regisztrált tagjai (magántermelők, vállalkozások, intézmények) nevezhettek mindazon borokkal, melyek már a korábbi borvidéki és hegyközségi borversenyen arany vagy ezüst érmet szereztek. A borverseny elnöke Mészáros Kálmán a Nemzeti és Élelmiszerbiztonsági Hivatal Alkoholos és Borászati Italok Igazgatóság igazgatója volt. A versenyre 105 bormintát neveztek a termelők. A bírálók döntésének eredményként 1 Champion díj, 2 nagy arany, 27 arany, 53 ezüst érem és 20 oklevél minősítés –t értek el a nevezett borok.

2015. július 31-én a Badacsonyi Borhetek keretében került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol valamennyi benevezett bor egyedi oklevelet kapott, a legsikeresebb gazdákat pedig erre az alkalomra készíttetett Balatoni Boros Kupával jutalmazta a Balatoni Szövetség. A versenyen aranyérmet nyert borok, mint az adott évjárat balatoni bora viselheti a Balatoni Szövetség logoját.

A Balatoni Szövetség fődíját a legmagasabb pontszámot elért bor termelője, a balatonboglári Légli Szőlőbirtok és Borászat nyerte el a (2013. évjáratú Rajnai rizling), valamint az ezzel járó „BALATONI BOROK MESTERE” megtisztelő cím birtokosa lett.

A borverseny eredményei megtekinthető [itt]!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.