A Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2016. évi XXVI. Borversenye és a XIII. Kéknyelű Borverseny
2016. április 28., csütörtök, 10:50

2016. április 28-án került megrendezésre a Badacsony Hegyközség a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2016. évi XXVI. Borversenye, valamint a XIII. Kéknyelű borverseny. A verseny hagyományosan Intézetünkben került megrendezésre.

A borversenyre azon hegyközségi tagok nevezhettek, akik a Badacsonyi Borvidék területén saját tulajdonú vagy bérelt szőlőterülettel, illetve az ott felvásárolt szőlőből saját készítésű borral rendelkeznek, vagy a Balaton Borrégió területéről származó Kéknyelű bort állítanak elő.

A borversenyen a Badacsonyi Borvidék területén termett borokkal lehetett indulni. (Kivétel a Kéknyelű).

A borverseny elnöke Mészáros Kálmán a NEBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság igazgatója volt.

A versenyre 320 minta érkezett, amelyből az Istvándy Pincészet 2015. évjáratú késői szüretelésű édes "Golgota" bora nyerte a Champion díjat. A versenyen 3 bor kapott nagy arany érmet, köztük Intézetünk 2015. évjáratú késői szüretelésű Szürkebarát bora. Mindezek mellett 65 arany, 157 ezüst, 88 bronz és 4 oklevél minősítést nyertek a nevezett borok.

A XIII. Kéknyelű borverseny legmagasabb pontszámát szintén az Istvándy Pincészet 2015. évjáratú Kékderű bora kapta (arany érem).

Badacsonytomaj Város Képviselő Testülete a Badacsony Hegyközség területéről származó aranyérmes borok közül választja ki a későbbiekben a „város borát”.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti [ITT]!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.