A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szakmai rendezvényt szervez, amelyre Önt is tisztelettel meghívja.
Program
930 | Vendégek fogadása |
Szakmai előadások: |
|
1000 | Az előző évjárat sajátosságai, rügyvizsgálati eredmények értékelése Dr. Májer János intézetigazgató - NAIK SZBKI |
1030 | Ökológiai szőlőtermesztés technológiai jelentőségei Dr. Németh Krisztina tudományos főmunkatárs - NAIK SZBKI |
Gyakorlati bemutató:
- Támrendszerek és kiegészítők, Beli kötözőgépek, Löwe ágvágók, borászati eszközök - Pannónia Üzletház Németh Lajos
- Támrendszer kiegészítők – Fenox Káli Ildikó
- Növénykondícionálás és növénytáplálás szőlőben - Huminisz Kft. Vaszily Zsolt
- KITE szőlőüzletág gépeinek ismertetése, kéziszerszámok bemutatója (Pellenc kötözőgép, metszőolló) KITE ZRT Csiha Attila
- Metszési bemutató
- Borbemutató a Kutatóintézet fajtáiból
A rendezvény résztvevői:
PANNÓNIA ÜZLETHÁZ, VITNYÉD FENOX HUMINISZ KFT KITE ZRT.
Kapcsolódó dokumentumok:
Szőlészeti és borászati technológiai nap Badacsony, 2019.Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A 2020. február 25-én megtartott rendezvény témái a szőlő-bor ágazat aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A témák a klímaváltozás, a szőlőtermesztés, a szőlő növényvédelme, a szőlészetben alkalmazott digitalizáció, a szőlő kondíciója, az évjárat borászati tapasztalatai, a hegyközségi rendszer működése, a támogatások kérdéseit ölelték fel. A rendezvényen 5 előadás hangzott el.