A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonytomajban borbemutató és borértékesítési helyszínt adott át, így a jövőben a borértékesítés a borok minőségéhez hangolt színvonalon történhet.
Csütörtökön ünnepélyes keretek között avatták fel azt az igényes borértékesítési helyszínt, ahol a NAIK által előállított kiváló minőségű borokkal találkozhat a nagyközönség. Dr. Gyuricza Csaba a NAIK főigazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy az intézet és a település számára előnyös kezdeményezés illeszkedik az ernyőszervezet filozófiájába, miszerint mindig a teljes termékpályában kell gondolkodni, az alapanyagoktól kezdve egészen addig, hogy a termékek a polcokra kerülnek.
„A célunk az volt, hogy az idén előállított boraink már egy méltó, új helyen várhassák a vásárlókat. Emellett pedig a borbemutató és borértékesítési helyszín megnyitásával szakmai berkekben is szeretnénk jó példát mutatni az agrárium szereplőinek” – tette hozzá a főigazgató.
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A 2020. február 25-én megtartott rendezvény témái a szőlő-bor ágazat aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A témák a klímaváltozás, a szőlőtermesztés, a szőlő növényvédelme, a szőlészetben alkalmazott digitalizáció, a szőlő kondíciója, az évjárat borászati tapasztalatai, a hegyközségi rendszer működése, a támogatások kérdéseit ölelték fel. A rendezvényen 5 előadás hangzott el.